Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
2
1
2
8
0
Házhozszállítás

Blog
2020.02.27 21:54

Jégvarázs első vagy második része izgalmasabb?

A Jégvarázs első része annyira népszerű volt, hogy törvényszerűen érkeznie kellett a második résznek. de vajon jól sikerült?

 

Még mindig szerettük a vicces hóembert és a jégkirálynő Elzát? Nem lett unalmas Anna végtelen bátorsága?

 

A gyerekek szerették vajon a második részt is annyira, mint az elsőt? A második rész is a testvérekről szólt? Izgalmas kérdésekre kerestük a válaszokat, ugye? Nézzük, izgalmasabb lett-e a második Jégvarázs?

 

 

Jégvarázs 2 története

 

A Jégvarázs első részének vezérmotívuma kicsit komor volt. Elza a saját sötét oldalával küzdött, és nem látszott remény. Anna bátorsága vitte a hátán a mesét, és a mulatságos mellékszereplők. A Jégvarázs második részében már vártuk a viccesen okos hóember poénjait, bölcsességeit.

 

A második részben Elza megbékélt önmagával és az erejével, és boldogan élnek Annával a palotában. Amikor egy hang elszólítja őket, gyakorlatilag a saját, illetve az őseik múltjába.

 

A történet kedvesebb, és jobban tudunk nevetni a vicceken, mert a két testvér még látszólag sem dolgozik egymás ellen. Ráadásul Krisztof ügyetlen lánykérési próbálkozásai barátságossá tették még a félelmetes elvarázsolt erdőt is.

 

 

 

Jégvarázs 2 szereplői

 

A Jégvarázs második részében Elza és Anna szüleinak a múltját ismerhetjük meg, és egy egész elvarázsolt erdőt, annak minden lakójával együtt. Kicsit olyan, mint a Szépség és a Szörnyeteg elvarázsolt kastélya.

Az újonnan megismert népről kiderül, hogy ők is a lányok népe, édesanyjuk népe volt egykor.

 

A második rész nem egy legyőzendő ellenségről szólt, hanem arról, hogy amit a szőnyeg alá söpörtünk, azzal egyszer szembe kell nézni, őszintén és bátran. Még akkor is, ha nem mi, hanem az őseink tettek valami elítélendőt.

 

Jégvarázs 2 befejezése

 

Bár a varázserdő átkát elvileg Elzának kellett volna feloldania az erejével, végül Annának kell varázserő nélkül rájönnie a megoldásra, ahogy az első részben is ő volt a megoldás kulcsa. Igazából tehát ez nem változott a második részben.

 

A boldog befejezés egyben megmutatja, kinek hol a helye, és végre Elza hazatalál, Anna pedig végre királynővé válik.

 

Összegezve

A Jégvarázs második része pont olyan jó, mint az első. Bár az elsőben kicsit komor feszültség uralkodott, a másodikban viszont kicsit sokat énekeltek. Az elsőben Elza önmagával küzdött, Anna pedig a testvéréért, a másodikban mindkét lány a népéért szállt síkra, és bármit feláldoztak, hogy az átok megtörjön.

A befejezés a második részben sikerült jobban, mert Elza végre magára talált, és Anna is. Összegezve tehát egyformán jó volt mind a két Jégvarázs, örömmel várjuk a harmadikat. Addig pedig beérjük a Jégvarázsos termékekkel.

Tetszett a cikk? Oszd meg a Facebookon, és lájkold a Disney Bazár Facebook-oldalát, ha máskor is szívesen olvasnál kedvenc mesehősiedről.