Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
2
1
2
8
0
Házhozszállítás

Blog
2020.03.20 09:48

Influenszer rajzfilmfigura? – Minnie egér nem mindennapi divatkarrierje

Sok rajzfilmfigurát megszeretünk, mégis nehéz elképzelni, hogy egy kitalált karakter hatással lehet több generáció stílusára is.

 

Minnie egér eleinte nem volt túl jelentős szereplője a Disney-produkcióknak, de volt egy másik terület, ahol szinte mindenkit maga mögé utasított: a divat! Vajon minek köszönhető a legnagyobb Disney-influenszer sikere? Most kiderül!

Amikor az 1920-as évek végén megjelent Minnie egér a Disney-rajzfilmekben, még kicsit máshogy nézett ki, mint ahogy ma ismerjük. A kis fekete-fehér egérlány rövid szoknyát viselt, és egy kalapot, amibe egy virág volt tűzve, cipője és kesztyűje azonban még nem volt. Bátor, vidám és határozott lány volt már ekkor is, jó társa lett Mickey egérnek. 

Minnie egyik legfontosabb kiegészítője, túlméretezett magassarkúja csak második filmjében érkezett, de rengeteget hozzátett figurájához. A bájosan csetlő-botló, óriási cipőjéből olykor véletlenül kilépő Minnie egér kedves alakja pillanatok alatt népszerű lett az egész világon. Disney sokszor átöltöztette Minnie-t az évtizedek alatt, de cipője nélkül ezentúl soha többé nem ábrázolták. Első színes szettje egy sárga alapon fehér pöttyös szoknyából, piros kalapból és kesztyűből állt. 

Az áttörés

Bár a harmincas években Minnie elég kevés szerepet kapott, és gyakran egyszínű (kék vagy sárga) szoknyát viselt, már ekkor elindult hódító útjára a divatvilágban. 1938-ban ugyanis a Life magazin arról írt, hogy az Elsa Schiaparelli által tervezett párizsi kalaptrendet nem más ihlette, mint Minnie egér kalapja.

1939-ben pedig eljött a nagy áttörés. A Disney a kor igényeinek megfelelően kicsit felfrissítette a karaktereket, emberibb, kifejezőbb szemeket kaptak. És megérkezett végre Minnie másik fontos kiegészítője is: a masni. A fejére és túlméretezett cipőire került masniktól az egérlány egész karaktere sokkal cukibb és csajosabb lett. 

A mélypont

Azonban, mint minden karrier, Minnie egéré sem volt zökkenőmentes. A negyvenes években néhány szerepe volt csupán, azok többségében pedig az akkori kornak megfelelően leginkább dolgos háziasszonyként ábrázolták, aki mindent egyedül kell, hogy kézben tartson. Ennek a hátterében a háború következtében kialakult társadalmi változások voltak. 

A csúcs

Hosszú évtizedek teltek el Minnie életében zajos siker nélkül, de a nyolcvanas években visszatért. Megjelent az ikonikus, piros alapon fehér pöttyös ruha és masni, valamint a sárga cipő, innen pedig Minnie egyből a divatvilág csúcsára tört, ahonnan többé el sem mozdult.

Magabiztos, bájos stílusát, összetéveszthetetlen kiegészítőit és pöttyös ruháit egyszerűen imádják a divatházak, teljes kollekciókat terveztek és dobtak már piacra világszerte, amiket Minnie egér figurája és ikonikus ruházata ihletett. A játékos derű ugyanúgy sugárzik belőle, mint a szabadság és az egyediség, ezzel pedig megtestesíti a tökéletes inspirációt. A legnagyobb sztárok Madonnától Lady Gagáig sokat merítettek Minnie stílusából.

Minnie egér egy igazi karizmatikus divatikon, aki csupa báj és vidámság, óriási cipőiben sosem fut, hanem mindig szökdécsel. Egy igazi influenszer, aki akkora hatással volt a divatra és a kultúrára, hogy 2018-ban, kilencvenedik születésnapján saját csillagot is kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán.

 

Téged is inspirál Minnie időtlen stílusa? Nézz körül webshopunkban, és válassz Minnie egeres termékeink közül!