Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
2
1
2
8
0
Házhozszállítás

Blog
2020.02.23 13:45

Te tudod, mik voltak Mickey egér első szavai? – 6 jó kis sztori a Disney-kedvencről

90. szülinapján is túl van, az egész világon ismerik és imádják, mégis van pár izgalmas titok, amit kevesen tudnak róla. Mutatunk 6 érdekességet Mickey egérről.

6 érdekes tény Mickey egérről

1, Mickey egeret többen ismerik fel, mint a Mikulást

Walt Disney világhírű mesehőse bizony nem csak a szívünkbe lopta be magát, hanem közös emlékezetünkbe is. Szinte lehetetlen olyan embert találni, aki ne ismerné fel jellegzetes formáit. El tudod képzelni, hogy többen vannak a világon, akik nem hallottak a Mikulásról, mint akik ne hallottak volna Miki egérről? Pedig így van! Nem semmi ismertséget vívott ki magának kevesebb mint egy évszázad alatt.

2, Sosem találod ki, mik voltak Mickey első szavai

Biztos rémlik Mickey egér egyik első – még fekete-fehérben készült – szerepe, amiben egy gőzhajó kormányánál fütyörészik. Vidám hangeffektek, zenei aláfestések, de egészen a kilencedik rajzfilmjéig Mickey egér valójában egy szót sem szólt. Aztán jött a nagy áttörés, és kedvenc egerünk egy 1929-es rajzfilmben végre emberi nyelven szólalt meg. Egy karneválon árusított, és első szavaiként azt kiabálta: „Hot dog! Hot dog!”

3, Az első mesefigura, aki csillagot kapott Hollywoodban

Mickey egér rengeteg rekordot megdöntött, de az egyik legérdekesebb, hogy a hollywoodi hírességek sétányán a sok-sok színész, zenész és egyéb híresség mellett ő volt az első rajzfilmfigura, aki saját csillagot kapott. Ez egyébként 1978-ban történt, amikor már 50 éve rajongtak érte világszerte. A második csillagtulajdonos mesehős amúgy Tapsi Hapsi lett, de ő is csak hét évvel később, Minnie egérnek pedig egészen 2018-ig várnia kellett erre a megtisztelő pillanatra.

4, Nem volt mindig ilyen cuki – fejlődött a jelleme

Eredetileg a kicsit sötéten hangzó Mortimernek akarta elnevezni egerét Walt Disney, felesége javaslatára döntött inkább a sokkal kedvesebb és lágyabb hangzású Mickey mellett. Pedig egy darabig jobban passzolt volna a Mortimer név, mivel Mickey egér eleinte komisz kis gazfickó volt. Pimaszkodott, néha egyenesen gonoszkodott másokkal, ám szerencsére amikor alkotója nyurga idomait kerekebb formákra rajzolta, Mickey személyisége is egy csapásra átalakult a ma is ismert vidám, kedves, de kissé csintalan egérré.

5, Rengetegen szavaznak rá a választásokon

Miki egér igazi amerikai ikon, és az USA-ban gyakorlatilag nincs olyan választás, amin ne kapna egy rakás szavazatot. Jó, hát valójában ezek érvénytelen szavazatok, de amikor egy választó azt szeretné jelezni, hogy a jelöltek közül egyikre sem szívesen szavaz, hagyományosan ráírja a szavazólapra, hogy Mickey egér. Van is egy szállóige Amerikában, hogy ha Mickey egér nem kap szavazatot, akkor az egy rossz választás.

6, Őrületes rekordok – imádjuk a Mickey egeres cuccokat!

Amióta csak Mickey egér létezik, nem tudunk betelni vele. Eleinte újságok lapjain vihették őt haza rajongói, majd mesekönyvek, -füzetek formájában, de az igazi őrület az 1933-ban készült Miki egeres órákkal indult. Egy New York-i áruházban 11 000 darab Mickey egeres órát kapkodtak el a vevők az első napon, amivel kedvencünk rekordot döntött. Az akkoriban pár dollárért árult órák ma dollárezreket érnek. Azóta sem apadt a lelkesedésünk Mickey egérért. Még felnőttként is imádjuk akár a pólónkon, táskánkon viszontlátni, és természetesen a gyerekek szobájából sem hiányozhat egy-egy Mickey egeres lámpa, ágyneműhuzat vagy párna.

Ha kedvet kaptál, nézz körül webshopunkban, szuper Mickey és Minnie egeres termékeket találsz nálunk!

Tetszett a cikk? Oszd meg a Facebookon, és lájkold a Disney Bazár Facebook-oldalát, ha máskor is szívesen olvasnál kedvenc mesehősiedről.